Colectivul este format din psihologi, psihoterapeuți, asistenți sociali și voluntari.
Din păcate anul 2020 a fost unul atipic, zugrăvit în toate stările bucurie, deznădejde, pandemie, restricții, incertitudini, recunoștință, solidaritate, stare de bine. Am învățat ce înseamnă distanțarea socială, purtatul măștii a devenit obligatorie datorită pandemiei de coronavirus, pandemie declanșată în 15 martie 2020.
Acest lucru a afectat pacientul oncologic așa cum afirma și Florina Pop psiholog clinician specialist la Institutul Oncologic ”Prof.Dr.I.Chiricuță” din Cluj Napoca in interviul acordat ziarului Adevarul din 16 ianuarie 2021.

“Din păcate, pandemia a afectat pacientul oncologic în fiecare etapă de tratament: de la pacienţii care au fost recent diagnosticaţi până la cei care se aflau în tratament. Pandemia a reprezentat o criză dublă pentru aceşti bolnavi. Conform studiilor din literatura de specialitate şi a ceea ce am văzut şi în practica mea clinică, pacienţii oncologici au trăit frică, stări anxioase şi depresive, care sunt oricum la nivele destul de ridicate la persoanele afectate de cancer.

Pacienţii oncologici se simt izolaţi şi pot simţi vinovăţie dacă familia oferă ajutor, în ciuda recomandărilor care vizează distanţarea socială. Carantina, o realitate comună în timpul pandemiei, poate intensifica anxietatea, iritabilitatea şi depresia, în special când este implementată pentru perioade lungi de timp. Izolarea socială şi necesitatea de a sta acasă pot determina apriţia sentimentului de singurătate. Incertitudinea intensifică distresul emoţional, ceea ce are consecinţe asupra rezultatelor clinice în cazul pacienţilor oncologici. Fiecare vizită la Institut ori la Centrul Oncologic reprezenta oricum un eveniment stresant. Am o pacientă care urmează tratament oncologic pentru cancer colorectal şi s-a testat de 14 ori până în acest moment.”