Ce putem face? 

–  Sa accesăm informații corecte despre cancer. Prin informare, îți poți combate propriile concepții greșite și îți poți stăpâni propriile temeri legate de cancer. Prin cunoaștere, conștientizare și înțelegere ești împuternicit să combați și la alții credințele, atitudinile și comportamentele negative

– Fă-ți vocea auzită! Dacă vorbim, putem ajuta la reducerea fricii, rușinii și discriminării, la schimbarea percepțiilor și la întărirea suportului pentru persoanele cu cancer.

– Ințelegerea diverselor convingeri culturale din jurul cancerului este esențială pentru abordarea acestora, schimbarea atitudinilor și respingerea miturilor frecvente.

– Responsabilizarea individuală și a comunităților – Guvernele, comunitățile, angajatorii și presa, cu toții au un rol important in schimbarea perceptiilor despre cancer, pentru a crea o cultură populațională în care persoanele care trăiesc cu cancer nu sunt discriminate la locul de muncă,în sistemul medical sau în societatea noastră.(sursa OMS,World Health Organization,Cancer,http://www.who.int/cancer/en/)

Prin înființarea acestei asociații ne dorim să creăm o comunitate cât mai mare a persoanelor care au trecut prin această boală cruntă, care să aibă posibilitatea să se întâlnească  periodic, să socializeze, să își împărtășească experiențele vizavi de boală dar și bucuriile, să poată comunica deschis, sa se încurajeze, să se ajute între ei, să se bucure de Viață, pentru ca viața poate fi  frumoasă chiar și după această provocare. 

Tratamentele oncologice și investigatiile medicale sunt de cele mai multe ori apăsătoare și influențează toate aspectele vieții.Toate activitățile organizate în cadrul asociației sprijină pacientul să treacă mai ușor peste șocul suferit la primirea acestui diagnostic, să se adapteze la noul statut medical, promovează un stil de viață sănătos, ajută pacientul să își păstreze  o imagine de sine funcțională  adaptată noilor condiții de viață.